Drága Menyasszony és Vőlegény! Közeledik az esküvőtök napja? A meghívókat elküldtétek, kiválasztottátok a tökéletes ruhát és a helyszínt, már csak a dekoráció maradt hátra? Elegáns mesebeli esküvőt szeretnétek, amely kicsit megidézi a régmúltat is? Ha igen, akkor ajánljuk Nektek a vintage stílust, amely esküvői dekorációtokban, modern keretek között idézi majd meg a régi idők stílusát.

Oké, de mitől is lesz valami vintage?

A vintage egy modern stílusirányzat. Sokan összekeverik a retró stílussal, pedig van köztük némi időbeli különbség. Ez az említett irányzat az 1970-90-es évek korát idézi meg, míg a vintage az 1920-60-as évekig tartó időszak szellemét tükrözi.

Érdekes tény, hogy alapvetően a stílus neve egyáltalán nem köthető a divathoz, sokkal inkább a borászathoz, ugyanis eredeti angol jelentése: szüret.

A stílus legfőbb jellemzői

A vintage stílusban pompázó esküvői dekorációk finom eleganciával kápráztatnak el mindenkit. Egy ilyen dekorban reflektorfénybe kerül anyagok terén a szatén, a csipke, a selyem, a tüll és a bársony, míg legfőbb színei a fehér és a fekete, a halvány cukorka és púder színek.

Legyen szó kültéri vagy beltéri esküvőről, a vintage minden esküvői helyszínnek olyan csodálatos külsőt varázsol, hogy a meghívottak és Ti is úgy fogjátok érezni, mintha tényleg egy mesebeli táj csodálatos világában esküdnétek. A vintage dekoráció szépségével az ünnepi lakoma is egészen más hangulatban telhet. Ezüst evőeszközök, halvány rózsaszín szalvéták, elegáns csokrok az asztalokon, akár csak egy királyi menyegző.

A kulcsszó a mesebeli vintage esküvői dekorhoz: harmónia

Ez a múltat idéző stílusirányzat bizony tökéletes keretet kölcsönözhet az esküvői dekorációnak. A meghívóktól kezdve a menyasszonyi ruhán át, egészen az ünnepi asztalra kerülő porcelánig, amelyben halványan pompázó virágcsokrok pihennek, minden egyetlen kerek egészet alkot. Meséljünk még? Íme néhány tipp, hogy minden mindennel harmonizálhasson.

Az egyik fontos elem: a meghívó. Természetesen a násznép meghívása szinte az első dolog, amikor elkezditek szervezni a nagy napot. Egy vintage stílusban pompázó meghívó némi csipkével és gyönggyel díszítve éri el az igazi hatását.

Ha a vendégekhez elindultak a meghívók, a második lépés számodra, kedves leendő Feleség bizonyára a ruha. Fontos, hogy olyan darabot válassz, amely tükrözi a személyiségedet, és tökéletesen illeszkedik alakodhoz, kiemelve a vonalaidat. Az elegáns, múltat idéző ékszerekhez a legjobb döntés egy ekrü vagy vanília árnyalatú ruha. Ha még nem tudod, hogy honnan szerezd be a csipkékkel díszített mesebeli ruhádat, mi szívesen segítünk.

Na és mi legyen a kezedben? A ruhádhoz illő csokor bizony egy sarkalatos pontja a kiegészítők képzeletbeli listájának. A fehér, a porcelán és a halvány színek itt is főszerepet kapnak, virágok terén a rózsa, a tulipán és a hortenzia bizonyul a legtökéletesebb választásnak. Szeretnéd, ha sokáig emlékeztetne még csokrod életed egyik legboldogabb napjára? Ha anyagból készítteted a csokrodat, ugyanolyan elegáns hatást kölcsönözhetsz megjelenésednek, eme kiegészítőt pedig akár még az unokáknak is büszkén mutogathatod majd!

+1 tipp a tökéletes vintage stílusban pompázó esküvőhöz

Legyen szó akár az esküvői dekorációról, a ruhádról, a helyszínről vagy akár arról, hogy ki és hogyan örökítse majd meg a napotokat, forduljatok hozzánk bizalommal. Mi minden kérdésetekre szívesen válaszolunk, ha pedig elkéne a segítség a szervezésben, akkor se aggódjatok, csak írjatok egy emailt!

Share This