Ahány esküvő, annyiféle színkombinácót lehet találni az esküvői dekorációkhoz. Legyen hagyományőrző vagy modern, polgári vagy templomi, minden párnak megvan a saját stílusa, amit az esküvőjén is viszont szeretne látni. Adunk most néhány támpontot ahhoz, hogy kicsit magabiztosabban mozoghassatok esküvőtök dekorációjának tervezgetése közben a színek és színkombinációk között.

A színkombinációk

Rengeteg pár választ ki egyetlen színt, majd rendez mindent eköré. Ez a lehetőségek közül a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás, hiszen a végeredmény minden esetben letisztult és elegáns lesz. Vannak, akik két színt kombinálnak a dekorációban, s ugyan ez is szép lesz, van néhány merészebb ötletünk is.

  • Izgalmas, de mégis elegáns dekorációt lehet kihozni például, ha a menyasszony és a vőlegény kedvenc színét választjuk alapul, majd ezekhez keresünk egy harmadikat, amely tökéletes harmóniába foglalja a másik kettőt.
  • Egy modernebb színválasztás lehet, ha színátmenetben képzeljük el a dekorációt. Ombre dekorációval rengeteg szín alkothat egy kerek egészet. Vegyünk például egy kékből fehérbe fokozatosan világosodó átmenetet. Ha eszerint dekoráljuk fel az asztalokat például, akkor az elegáns fehér tányérok mellé kerülhetnek világoskék szalvéták, míg az asztal közepére sötétkék vázákba kerülhet fehér rózsa egy pasztell kék terítőre.
  • Ha már a pasztell színek szóba kerültek, érdemes megemlíteni, hogy ezen színek esetében szinte végtelen lehetőségünk van. A pasztellek ugyanis könnyedén illeszthetőek egymáshoz, szinte nincs olyan színkavalkád, melyet ne tudnának egyesíteni.
  • Otthonos, mégis elegáns kombináció lehet, ha festett porcelán tányérok mellé a rózsakvarcot és a világoskéket választjuk. Ezt a két színt nem csupán az ünnepi vacsora, de a ceremónia helyszínén is egyszerű használni. Ráadásul könnyedén megjelenhet a menyasszony sminkjében vagy a koszorúslányok ruháinak színeként is.
  • A modern trendkövető pároknak is van ám néhány esküvői dekorációs színötletünk! 2019 legdivatosabb színei egyszerűen kombinálhatóak egymással. Hogy mik is a legtrendibb színek idén? A mélyzöld, a sárga, a ködös, szürkésebb kék, a krémes barna és a lágy földszínek, az extrémebb vibráló sárgák, illetve a drágakövek mély, sötétebb színei is.

A színek mellett persze az esküvői dekorációról is szót kell ejteni!

Természetesen nem elég, ha megtaláltátok a színek között azokat, amelyeket látni szeretnétek majd a nagy napon. Van néhány jó tanácsunk a dekorral kapcsolatban is, ahhoz, hogy igazán friss, mai esküvőtök lehessen.

  • Minden a minimalizmus jegyében! Azok, akik fentebb megijedtek volna, hogy csupán színkavalkádok közepette lehet majd modern, trendi esküvőjük, azokat még most nyugtatnánk meg! Nem kell aggódni, a szolid, minimalista dekoráció legalább akkora újdonság, mint a fentebb említett neonok!
  • Virágok! Virágok mindenhol! Igazi mesebeli dekorációra vágytok? Hogy úgy érezzétek, ti vagytok Csodaország újdonsült királya és királynéja? Dekoráljátok a kiválasztott helyszínt lelógó virágok millióival, a varázslatos hatás garantált!
  • A vintage. Igen, jól látjátok! Ez a stílus még mindig terítéken van, ha trendről van szó, és bizony nem véletlenül! Megunhatatlan, romantikus hatású, és egészen költséghatékony is.
  • Az igazán modern pároknak pedig íme egy különlegesség! Fényfestés! Már a neve is úgy hangzik, mintha a jövőből érkezett volna, nemde? Pedig ez már napjainkban is elérhető, ráadásul nem tartozik a legdrágább ötletek közé. Változatos dekorációs választás, hiszen így akár minden nagy momentumkor más hangulatot varázsolhatunk magunk köré.

Ha pedig a kis betekintés után még mindig úgy érzitek, hogy elkellene a segítség, ne habozzatok felkeresni minket, szívesen segítünk mind a dekoráció, mind a többi fontos esküvői elem kiválasztásában, hogy a nagy napotok olyan álomszerű lehessen, amilyet elterveztek. Ne feledjétek! Az esküvő Rólatok szól, így az esküvői dekorációnak is csupán a Ti ízléseteknek kell megfeleljen. Az, hogy a vendégeknek tetszik-e vagy sem, az maradjon az ő problémájuk!

Share This