Drága menyasszony és vőlegény! Ha épp az esküvőszervezés közepében jártok, vagy még csak tervezgetitek, mit szeretnétek és mit nem, és épp az a kérdés fogalmazódott meg bennetek, hogy milyen lenne az esküvő buli nélkül, reméljük cikkünket hasznosnak fogjátok érezni.

A rövid válasz a kérdésre természetesen az, hogy az esküvőtök akkor is lehet emlékezetes és szép, ha utána nem fáradtan dőltök be hajnalban a buli után az ágyba.

Mitől lesz emlékezetes a nagy nap?

Természetesen, ahogy arra már utaltunk az előbb is, egy esküvő élményét nem az fogja meghatározni, hogy a násznép a meghatódott pillatok után kitáncolja-e magát veletek, vagy sem.

Esküvő buli nélkül

Igen, ilyen is van. De ha nem a bulira helyezitek a hangsúlyt, akkor mire? Nagyon egyszerű! Ha nem szeretnétek nagy bulit csapni a ceremónia után, több választásotok is van, hogy mégis tudjatok ünnepelni a családtagokkal, barátokkal.

Meghitt, nyugodt ünnepi vacsora

Ha buli nélkül szeretnétek megszervezni az esküvőtöket, legegyszerűbb, ha az esküvői ebédnek vagy vacsorának különleges helyszínt választotok. Egy szépen feldíszített étterem vagy egy hatalmas palota étkezője mesebeli pillanatokat képesek előidézni. Természetesen ez az alkalom is lehet kettő az egyben, ugyanis ha élőzenét szerveztek aznapra, akkor pár perc tánc egy jól berendezett helyszínen kimeríti a buli és a vacsi szerepkörét is.

Különleges helyszínen

Egy másik kiváló döntés lehet, ha úgy döntötök, hogy az esküvőtöket, vagy legalábbis egy részét nem szárazföldön tartjátok. Egy zenekarnak ilyenkor is juthat némi szerep, ne feledjétek, hogy a zenének nem csupán hangulatteremtő ereje van, de események millióit segítheti elő. Egy lassabb számra például az örömapa táncra kérheti a menyasszonyt, a vőlegény megtáncoltathatja édesanyját vagy anyósát, kicsik és nagyok pedig szórakozhatnak egy pörgősebb dal alatt. Ha hajóra szervezitek az esküvőt, vagy egy részét, mindenképp győződjetek meg róla, hogy a meghívottak közül mindenki bírja a vízi utazásokat!

Vacsora közbeni meghatódottság

Ha a nagy napot igazán romantikusra képzelitek el, olyanra, hogy mindenkinek könnybe lábadjon a szeme, még annak a barátnak vagy rokonnak is, aki majd úgy is azt mondja, hogy csupán “valami belement a szemébe”, akkor jó ötlet lehet egy előre elkészített videó. Természetesen ez is, mint az egész nap rólatok fog szólni. Érdemes az esküvőtök előtt készíteni néhány romantikus fotót, ezekhez tökéletes helyszín lehet a budai vár, de a Citadella panorámája is. A videó végére pedig akár készíthettek egymásnak egy rövid üzenetet is, amellyel majd csak aznap találkoztok.

Egy nagy vacsora mindenkit összehoz

Az esküvőt követő néhány óra majdnem olyan fontos, mint maga a ceremónia, melyen összeadnak titeket. A rokonok, barátok itt gratulálnak majd nektek, fontos hát, hogy jól szervezzétek meg. Néhány dologra érdemes odafigyelnetek, hogy az élmény kicsiknek és nagyoknak ugyanolyan tökéletes lehessen.

Az idősebbeket érdemes a mosdóhoz közelebb ültetni, hiszen nekik nagy valószínűség szerint előbb és gyakrabban lesz szükségük rá, mint bárki másnak.

Ha gyerkőcök is hivatalosak a nagy napra, érdemes nekik mind a ceremónia alattra, majd később a vacsorához is külön kis helyet biztosítani nekik. Néhány puzzle, színező, logikai játék egyszerűen leköti majd őket, míg a szüleik a többi felnőttel meghatottan figyelnek titeket, az étkezés alatt pedig egyébként is jobban érzik majd magukat kortársaik között.

Mindenkinek kell egy kis segítség

Az esküvőt természetesen nem kell egyedül megszerveznetek és lebonyolítanotok! A barátok és családtagok mellett érdemes egy ceremóniamestert vagy egy esküvőszervezőt választani magatok mellé, aki leveszi az összes szervezési terhet a vállatokról.

Amennyiben mégis szeretnétek egy esküvőszervező csapatot magatok mögött tudni, keressetek minket bizalommal!

Share This