A nagy napot, mikor összekötik végre az életüket, minden pár máshogy tervezi meg. Van, aki hatalmas ünnepséget szeretne, mindenkivel aki számít, egy hatalmas palotában, luxus körülmények között. Olyanok is vannak, akik inkább szűk családi és baráti körben szeretnék megünnepelni egybekelésüket, nem vágynak nagy bulira, csak egy csendes, meghitt, békés ceremóniára. Van egy harmadik kategória is, azok, akik arra vágynak, hogy igazán extravagáns esküvőjük lehessen, csak kettesben, méghozzá külföldön.

Hivatalos és nem hivatalos külföldön kötött esküvők

  • Azt nevezik hivatalos esküvőnek, mikor a külföldön kötött esküvő után kapott anyakönyvi kivonatot elfogadják itthon is, s az ott kötött ceremónia dátuma kerül be a magyarországi anyakönyvi kivonatba is.
  • Amikor pedig nem hivatalos esküvőről beszélünk, az azt jelenti, hogy azt a bizonyos nagy igent ki kell majd mondanotok egy magyarországi anyakönyvvezető előtt is. Ha ezt választjátok, megkímélhetitek magatokat a sok hivatal közötti rohangálástól.

Mik a legfontosabb tudnivalók egy külföldre tervezett esküvő esetén?

A külföldre szervezett esküvőknek két különlegessége van: belsőséges hangulatot teremt, hiszen gyakorlatilag elszökhettek mindenki szeme elől, mégis a körülmények miatt maga az élmény a tökéletes luxus élmények sorába tartozik. Az előbb is említett két esküvő típust külön lehet venni, hiszen mindkettő más elvárásoknak felelhet meg.

Hivatalos külföldi esküvő azoknak ajánlott:

  • akik csak különleges élményre vágynak, csak kettesben
  • akik nem terveznek itthon is esküvőt tartani a családdal, barátokkal
  • akik össze szeretnék kötni hivatalosan is az életüket, de túl bonyolult lenne mindent és mindenkit összehívni a nagy napra
  • ha ennek a különleges, külföldön tartott ceremóniának az időpontját akarjátok a hivatalos házassági évfordulótok napjaként emlegetni.

Nem hivatalos esküvő pedig azoknak a tökéletes választás, akik:

  • meg szeretnék újítani az esküjüket egy igazán különleges módon
  • terveznek a családok és barátaik körében is tartani egy ceremóniát, de szeretnének egy meghitt alkalmat is
  • ha nincs már idő bajlódni a papírokkal, azoknak a lefordításával, a különböző kérvények beadásával

Hova lehet külföldi esküvőt szervezni?

Ha megszületett a döntésetek, hogy külföldön szeretnétek összeházasodni, sok lehetőség közül választhattok. A legtöbben, amikor meghallják, hogy külföldön tartott esküvő, két helyszín ugrik be szinte azonnal: Las Vegas és egy gyönyörű tengerpart. Mi most az utóbbi elképzelésről szeretnénk mesélni.

Megannyi lehetősége van annak, aki tengerparti szeretne álomesküvőt. Lássuk a legközelebbi lehetőségeket! A legközelebbi tengerpartok, amiken kimondhatjátok a boldogító igent, többek között Tenerife, Ciprus, Rodosz és Madeira.

Mik azok, amikre mindenképp gondoljatok a szervezéskor?

Ha végleges a döntés, miszerint külföldön szeretnétek a ceremóniát, a hivatalos papírokon és a repülőjegyen kívül még van néhány dolog, amelyekre jó, ha gondoltok. Hogy mik azok?

A szállás

Tudjuk-tudjuk, egyértelmű, de mégis fontosnak éreztük megemlíteni.

A ruha

Ne feledd, kedves Menyasszony! Nem kell az esküvői ruhának nagynak lennie, habos-babosnak, hiszen a mesebeli tengerparton meleg lesz a nap alatt! Ugyanez igaz a sminkre is! Ebben az esetben az elegánsan kevesebb, tényleg több és jobb!

A már emlegetett hivatalos papírok

Hágai Pecsét, születési anyakönyvi kivonat, egyedülállók családi állapot igazolása, hiteles fordítások és második házasság esetén a válás tényét igazoló házassági anyakönyvi kivonat.

Share This