Legyen szó esküvőről, céges vagy magán rendezvényről, bármikor történhet olyan esemény, amelyre a szervezéskor nem is gondolt volna senki. Beszélhetünk egy egyszerű nyári záporról vagy közúti balesetről, tapasztalt, kreatív csapatunk a legváratlanabb események miatt felmerülő problémákra is hamar megtalálja a megoldást.

Mindent meg lehet oldani, akár hamarabb is, mint gondolnánk

Ezt pedig egy rövidke történettel igazolnánk, amely a közelmúltban történt. A Lóvasút rendezvényház csodálatos környezetébe szerveztünk egy eseményt. A helyszínen a dekorációt és minden mást már a nap elején elkezdtük elrendezni szokás szerint, hogy mire megérkeznek a vendégek és a házigazdák, már minden a helyén legyen. Nem sokkal azután, hogy belevetettük magunkat a teendők sűrűjébe, megtörtént a baj. 10 óra körül egy tranzit, ami 500 liter gázolajat szállított felborult.

Természetesen nem estünk kétségbe, azonnal segítséget hívtunk. 8 tűzoltó, rendőrök és még a katasztrófavédelem is kivonult a helyszínre. Akkor még úgy tippelték, hogy 4-5 órába is beletelhet, míg mindent eltakarítanak, minden problémát elhárítanak.

Emiatt egy kicsit megijedtünk, ugyanis a vendégeket fél 2-re vártuk. Természetesen elfogadtuk a tényt, s mindenki tovább folytatta a maga dolgát. Valahol persze reménykedtünk benne, hogy a szerencse mellénk áll majd. A fohászaink, reményeink pedig meghallgatásra találtak, ugyanis az eredetileg 5 órásra tippelt munkafolyamatok tulajdonképpen két órával kevesebb időt vettek igénybe.

13:28-ra már semmi nem látszott a korábbi zűrzavarból. A tűzoltók, rendőrök, katasztrófavédelem távozott, mire megérkeztek a vendégek, akik egy tökéletes rendezvénybe csöppentek, s mindenki elégedetten távozott a nap végén.

Vannak persze ennél sokkal egyszerűbben megoldható váratlan események is

Ha egy eseményt külső helyszínre, például egy gyönyörű kertbe szervezzük, számolnunk kell azzal, hogy hiába jelez előre napsütést minden ezzel foglalkozó alkalmazás és honlap, mégis leszakadhat az ég. Egy tavaszi vagy nyári zápor a természetet ugyan felfrissíti, egy rendezvényt azonban könnyedén tönkretehet. Nem kell azonban kétségbeesni, nincs olyan probléma, amit ne lehetne megoldani! Az ilyen esővel kapcsolatos váratlan problémák, például néhány elegánsan feldíszített sátor felállításával könnyedén kiküszöbölhetők.

Természetesen nem ez az egyetlen módszer a váratlan időjárás-változások által okozott problémák megoldására. Tökéletes B terv lehet akár egy esetleges beltéri helyszín. Ha például az eseményt a Bodrogi Kúria kertjébe terveznénk, akkor néhány pillanat alatt a ceremóniát a kúria egyik termébe át lehet varázsolni. Ha pedig eláll a zápor, az már csak a szervezőkön és a résztvevőkön múlik majd, hogy szeretnének-e visszatérni a kertbe.

Egyetlen váratlan esemény sem okoz megoldhatatlan problémát

Az időjárás mellett rengeteg különböző probléma jöhet közbe, azonban egy olyan kreatív és tapasztalt csapattal, mint amilyen a miénk is, ezek nem megoldhatatlan szituációk, csupán egy kihívást állítanak elénk, amelyet könnyedén megoldunk, lehetőleg úgy, hogy egyetlen vendég se vegye észre, hogy valami nem az eredeti tervek szerint alakult.

Ez persze nem könnyű feladat, és néha járhat apró lemondásokkal, de ez egyáltalán nem válik majd annak a rovására, hogy a vendégek és a házigazdák tökéletes időt tölthessenek együtt.

Share This