Az esküvő megszervezésének egyik sarkalatos pontja a meghívó. Ez a papírdarab tudatja a barátokkal és rokonokkal, hogy mikor kívánjátok összekötni az életeteket, hogy hol lesz a ceremónia, majd az ünnepi vacsora. Az, hogy milyen a kinézete, és milyen szöveg kerül bele a meghívóba mind-mind fontosak.

Egy stílusos esküvőhöz stílusos meghívó is dukál. Lássunk néhány ötletet és tanácsot arra vonatkozóan, hogy mikre kell odafigyelni a tervezéskor, és hogy milyen szavakkal hívjátok meg szeretteiteket.

Az ízléses külső és belső

Ahogyan az éttermekben, úgy a meghívók esetében is nagy szerep jut a külcsínnek. Az éttermekben ülve elvárjuk, hogy vacsoránk épp úgy nézzen ki tányérunkon, mint az étlapon feltüntetett kép. Az, hogy milyen kedvvel fogunk hozzá a felszolgáltakhoz, nagyban befolyásolja a tányéron elhelyezett dolgok kompozíciója. Ahogyan elvárjuk, hogy a saláta ne csak úgy ímmel-ámmal kerüljön a tányérunkra, úgy az esküvői meghívót sem lehet egyszerű, kettéhajtott A4-es papírokra firkantott szövegekkel letudni.

A meghívó megtervezésekor csupán néhány dolog van, amelyekre érdemes odafigyelni, ezek kiválasztására és kitalálására azonban érdemes időt szánni. Na és hogy mik ezek a már sokat emlegetett apróságok?

A színek

Mikor tervezgetni kezditek a meghívót, érdemes olyan színeket használni rajta, amik megjelennek majd az esküvőn is. Ha például a nagy napotokon a kék szín fog dominálni, érdemes a kék árnyalataival díszíteni magát a meghívót is. Így a meghívó kerek egészet alkot majd a nagy napotokkal.

Az esküvői meghívó szövege

Természetesen a tartalom sem elhanyagolható. Az, hogy milyen szöveggel hívtok meg mindenkit, sokat elárulhat rólatok, illetve arról, milyennek képzelitek az esküvőtöket. A romantikus álompárokhoz például tökéletesen illik egy idézet, akár az első közös táncotok zenéjének dalszövegéből vagy akár egy költő romantikus soraiból néhány, amely tökéletesen tükrözi a kapcsolatotokat. Míg a mesebeli herceghez és hercegnőhöz a rímek, addig a modern esküvőhöz akár egy mókásan megfogalmazott szöveg is tökéletesen passzolhat.

Az apró részletek teszik tökéletessé

Ha a meghívóhoz már megírtátok a szöveget, ami mindkettőtöknek tetszik, a színek harmonizálnak a nagy nap dekorációjának színeivel, akkor már csak egy dolgotok maradt. Megtervezni az apróbb részleteket.

Kívül vagy belül?

Nem mindegy, mi, hová kerül! Az átlagos meghívókon általában csupán belül található fontos információ vagy szöveg. Ha fel szeretnétek dobni a meghívót, érdemes kívülre is tervezni valamit. Akár csak néhány mondatot vagy kettőtök nevét. A kacskaringós betűk, és az, hogy kívül is, és belül is található valami, stílusossá és különlegessé teszi majd az apró meghívót.

Nem csak szöveggel és mintákkal lehet díszíteni

Ha igazán fel szeretnétek dobni a meghívó dízájnját, két egyszerű, ám nagyszerű megoldást is választhattok.

Az egyik ilyen, ha a meghívó fedelét itt ott kilyukasztjátok. Ez lehet középen egy hatalmas szivecske, de két apró kör is, amelyek egybefonódnak, a gyűrűiteket jelképezve, vagy egyszerű pontok a sarkokban.

A másik lehetőség, hogy apró gyöngyöket, köveket, virágokat is elhelyeztek a papíron. Nem kell túlzásokba esni, elég néhány darab a sarkokba vagy a meghívó közepére.

Ha pedig elakadnátok…

Természetesen senkitől nem várható el, hogy mindent magától tudjon. Az esküvőszervezés sok stresszel és feladattal jár, még az olyan apró részletei is akár, mint a meghívók megtervezése.

Ha elakadtatok volna, ne habozzatok felkeresni minket, szívesen adunk nektek néhány tanácsot, vagy nyújtunk profi segítséget a szervezéshez, hogy az esküvőtök végül olyan lehessen amilyennek megálmodtátok.

Share This