Tippek az esküvői fotózáshoz

 

Blog fotó: Horváth Tamás

Mai blogbejegyzésünkben adunk néhány tippet nektek, amik a tökéletes esküvői fotózáshoz elengedhetetlenek! Ugye szeretnétek majd a gyermekeiteknek, sőt az unokáknak is azt mesélni, milyen csodálatos volt a nap, amikor összekötöttétek az életeket? Ha most nagyokat bólogattok, akkor mindenképpen olvassatok tovább!

 

A sok helyszínben rejlő varázslat

 

Mint minden kép esetében, a helyszín az egyik legfontosabb pont. Esküvői képeket nem feltétlenül csak a nagy napon lehet készíteni. Az előkészületek forgatagában is kitűzhettek egy napot a fotózásra. Egy szép kert, a Bazilika vagy a Mátyás templom, a Lánchíd, de a Duna partja is varázslatos, romantikus helyszínné változhat egy fotózásra. 

 

Miért érdemes több helyszínen fotózni? A spontán és a beállított képeknek is megvan a maga varázsa. Az, ahogy együtt felvágjátok a tortát, ahogy kimondjátok azt a bizonyos igent a másnak, az, ahogy először táncoltok együtt házaspárként mind fontos pillanatok, amelyekről gyönyörű, spontán pillanatképek készülhetnek. A fotóalbumba azonban érdemes nem csak pillanatképeket tenni. 

 

Most még sok felesleges macerának tűnhet a tanácsunk, de higgyétek el, tíz, húsz, ötven év múlva, amikor vissza nézitek az albumot, örülni fogtok az elegáns, csodálatos környezetben készült képeknek! Ráadásul, ha az esküvő előtt mentek el fotózkodni, akkor az elkészült képeket akár levetíthetitek az esküvői vacsora közben is.

 

A rövid vetítések ereje

 

Miért tanácsoljuk, hogy készítsetek rövid videót a kettőtökről készült képekből? Egyrészt például a torta felvágása előtt egy kis nosztalgia mosolyt csal majd mindenki arcára, így még elnyújtva azt a meghatódott, boldog érzést, amit a ceremónia költöztetett mindenki szívébe. 

 

Másrészről pedig egy ilyen videó időt ad a titeket kiszolgálóknak, hogy kicsit kifújják magukat, a menyasszonynak egy esetleges ruhacserére vagy akár arra is, hogy a főétel után előkerülhessen az a sokat emlegetett torta. Érdemes a romantikus, előre elkészült esküvői képek mellé bevágni közös képeket is, amelyek még akár az eljegyzésetek előtt készültek. Ha utóbb említett pillanatokat is lekapta valaki, akkor ezekből is nyugodtan válogathattok!

 

Esküvői fotózáshoz továbbá az alábbi tippeket adjuk

 

Sok pár beleesik abba a hibába, hogy megszabja fotósának, mit és hol kaphat le. Ez azért ballépés, mert rengeteg csodálatos képtől fosztja meg magát az a pár, aki így tesz. Ne féljetek attól, hogy így esetleg nem lesz minden kép tökéletes. Az éppen meghatott, könnyes vagy épp kacagással teli pillanatokat megörökítő képek lesznek később talán a legértékesebbek! 

 

Az is jó ötlet lehet, ha ti magatokat fényképezitek le, vagy egy közeli barátotokat, családtagotokat is megkéritek, hogy néha kapjon le titeket. Az ő perspektívájukból talán egészen más, de mégis csodálatos oldalról láthatjátok majd a kettőtök kapcsolatát.

 

Hova kerülhetnek az elkészült képek?

 

Oké, mi is tudjuk, hogy legalább egy fotóalbumba biztosan bekerülnek majd a képek. Manapság azonban nem csupán ez az egy módszar van a képek megőrzésére. A legszebb, legkülönlegesebb képeket például érdemes bekeretezve kitenni a nappaliba vagy akár a hálóba!

 

Ha pedig szükségetek van némi segítségre, akár a szervezés, akár a helyszín, akár bármi más esküvővel kapcsolatos probléma felmerülésekor, ne habozzatok felkeresni minket!

Share This