Jelen bejegyzésünkben igyekszünk támpontot adni a tökéletes templomi bevonuló zene kiválasztásához. A legtöbb menyasszony már egészen fiatal kislány korában elkezdi tervezgetni az esküvője napját. 

 

A meghívottak között akkor még a legkedvencebb babák, plüss macik szerepelnek, a vőlegény pedig a legtöbb esetben a Disney mesék egyik hercege, aki fehér lovon vágtat el velük a naplementébe. Ez persze idővel módosul, hiszen a herceg már nem is annyira herceg, a plüssök és babák pedig hús-vér emberek, barátok és rokonok.

 

Egy dolog azonban mindkét esküvőben közös: a csodálatos, mindenkit megríkató pillanat, amikor a menyasszony bevonul a padsorok között…

 

Azok a  bizonyos padsorok

 

Gondolnád vagy sem, igenis számít az, hogy hol és milyen körülmények között vonultok be a nagy napon. Hogy milyen sorrendben ültetitek le a szeretteiteket, meg persze, hogy milyen dekoráció borítja majd a helyszínt. A virágok és szalagok romantikus és elegáns vonalat képviselnek, de természetesen választhatjátok az egészen minimalista, modern stílust is.

 

A dekoráció és a helyszín kiválasztásakor is két dolgot tartsatok szem előtt: egyrészt, hogy mekkora násznépet vártok, másrészt pedig, hogy mi illik leginkább az ízlésetekhez. Ne akarjatok megfelelni se itt, se más döntések meghozásánál senkinek, csak magatoknak! Hiába mondja mindenki, hogy a rózsák elcsépeltek. 

 

Ha az tetszik, vegyétek magatokat körbe rózsákkal! Továbbá hiába hajtogatja a család, hogy Mendelssohn és Wagner melódiáira kell bevonulni, ha újítani szeretnétek, és a közös dalotokra bevonulni, tegyetek így!

 

A templomi bevonuló zene kiválasztása

 

A zenén több dolog is múlik. A zene, mint azt mindenki jól tudja és tapasztalja, könnyedén befolyásolja egy társaság hangulatát. Minden melódia más folyamatokat indít el, a fentebb említett két briliáns elme tradícionális bevonuló melódiái például egyértelműen jeleznek mindenkinek, hogy fel kell állni, hiszen közeledik a menyasszony. A legtöbben eközül a két dallam közül választanak, hiszen a régi tradíciókat is lehet követni, nem muszáj mindig újítani.

 

Ha viszont szeretnétek némi újdonságot mutatni, és valami egészen más zenére lebonyolítani az oltárig való könnyeket fakasztó bevonulást, annak sincsen akadálya. 

 

Szeretnénk nektek néhány tippet adni, hogyan is válasszatok zenét.

 

  • Romantikusan, a kettőtök bizalmas viszonyát erősítve, kihangsúlyozva:


Ezt az érzést egyetlen dal tudja pillanatok alatt mindenki szívébe varázsolni: a kettőtök romantikus, közös dala.

 

  • Klasszikusság a modernség tengerében


Van egy előadó, aki épp a házasulandó pároknak és a már megházasodott szerelmeseknek írt egy gyönyörű, romantikus számot. Az ő neve pedig Train, a szám címe pedig Marry me. 

 

  • A nem elcsépelt melódia


Olyan dallamra szeretnél bevonulni, kedves menyasszony, amely klasszikus, mint Wagner dallamai, mégis sokkalta kevesebbet játsszák? Handel – The Arrival of the Queen of Sheba tökéletesen megteremti majd a hangulatot, mégsem játszották még rongyosra.

 

Mire figyeljetek oda még mindenképp az esküvővel kapcsolatban?

 

Ne felejtsétek el, ez a Ti napotok! Sok dolgotok akad majd a szervezéssel, ötleteléssel, ennek azonban nem kell egyenlővé válni azzal, hogy mire eljön a nagy nap, a szervezéstől kimerülve ne is tudjátok élvezni az esküvőt!

Ahhoz, hogy az álmaitok mind valóra váljanak, a stressz és az álmatlan éjszakák viszont elő se kerüljenek, kérjetek profi segítséget. Csapatunk szívesen áll a rendelkezésetekre, akárcsak egy konzultáció erejéig is, de ha szeretnétek, egészen a nagy napig fogjuk majd a kezeteket, ellátva titeket minden döntésnél rengeteg jó tanáccsal.

Share This