Sok nőben felmerül a kérdés, hogy vajon a karikagyűrű viselése esküvő után mindig kötelező-e? A házasság legfontosabb jelképe a karikagyűrű, ez már évszázadok óta hagyomány, ezzel senki sem száll vitába. A kiválasztástól az oltárig általában hosszú utat tesznek meg ezek az ékszerek. Ahogyan a tökéletes jegygyűrű megtalálása sem könnyű feladat, úgy a karikagyűrűk kiválasztása is legalább néhány napot igénybe vesz.

 

A rengeteg szervezési feladat között van olyan, ami csupán egyikőtöket igényli, mint a ruha kiválasztása. A karikagyűrű megtalálása azonban egy olyan feladat, amelyhez mindenképpen ketten kelletek!

 

A választás nehéz, a választék pedig hatalmas

 

Nem véletlenül vesz rengeteg napot igénybe az, hogy a leendő férj és feleség megtalálja azt a két karikagyűrűt, amely az esküvő napjától kezdve összetartozásukat jelképezi. Ha még a választás előtt álltok, akkor biztosan örülni fogtok néhány tanácsnak.

 

Az egyik legfontosabb elvetek a következő legyen, mikor beléptek az ékszerészhez: két olyan gyűrűt keressetek, amely illik hozzátok. Ez persze nem azt jelenti, hogy a két gyűrűnek ugyanolyannak kell lennie, sőt! Rengeteg olyan karikagyűrűt készítenek manapság, amelyek illenek egymáshoz. 

 

Az egyszerű és hagyományos gyűrűkön belül is többféle vastagság és stílus között válogathattok, ha pedig valami különlegességre vágytok, mi az olyan darabokat ajánljuk, amelyeket néhány apró kő díszít. Ezek ugyanis elegáns darabok, olyanok, amelyeket éveken át örömmel hordtok majd.

 

Ne feledjétek! Az egyszerű arany gyűrűk ideje egészen leáldozóban van! Az ezüst legalább annyira szép, elegáns és hordható, mint hagyományos társai. Az egészen különleges darabok pedig azok, amelyeken keveredik a két szín.

 

Karikagyűrű viselése esküvő után – többé le sem vehetjük?

 

Nagyanyáink idejében még az volt a szokás, hogy miután felhúzta egymás ujjára a gyűrűket az ifjú pár, még a síron túl is az díszítette kezüket. Sőt mi több, az özvegyek férjük gyűrűjét is sajátjuk mellé húzták. Ezeknek a napoknak azonban az ideje mára már egészen leáldozott. 

 

Természetesen a hagyományőrző párok továbbra is mindennap minden percében viselik a két karikát, néhány menyasszony az eljegyzési gyűrűjét hordja a másik kezén. Ők szeretnek időnként letekinteni a kezükre, hogy eszükbe jusson az esküvőjük napja, az, hogy mennyire szeretik egymást, hogy milyen jó, hogy vannak egymásnak.

 

Nem mindenki osztja persze a véleményüket, és ez is teljesen természetes. A modernebb gondolkodású párok fejében a gyűrű nem kapcsolódik olyan szorosan a szerelmükhöz.

 

A gyűrűk hordása vagy nem hordása általában a nőknek okoz nagyobb problémát, hiszen nem minden ruha összeállításhoz és az ahhoz kiválasztott kiegészítőkhöz fog illeni az a bizonyos gyűrű. Jó alternatíva lehet ilyenkor a házassági helyett az eljegyzési gyűrűt viselni, hiszen az is kettőtök szerelmét jelképezi.

 

Továbbá vannak bizony olyan férfiak, akik egyszerűen az órájukon kívül nem hajlandóak más ékszert hordani. 

 

Hogy mi a feltett kérdésünkre a helyes válasz, azt persze minden pár döntse el maga. Mindenki más indokból viseli vagy épp nem viseli ujján a gyűrűt, ezt pedig tiszteletben kell tartani. 

 

Ha még a nagy nap előtt álltok

Hol álltok a szervezésben? Még csak most álltok neki? Már benne vagytok a közepében? Esetleg elakadtatok? Ne essetek kétségbe! Cikkeink mind az inspiráció jegyében születtek, csapatunk pedig szívesen segít nektek, akárhol is tartotok a szervezésben!

Share This