Első látásra szerelem, vagy akár szépen lassan kialakuló, egy mély és jó barátságból lett kapcsolat… Rengeteg romantikus randevú, csókok, ölelések után, közös emlékekkel gazdagodva, hatalmas kacajoktól kísérve, kézen fogva jóban-rosszban. Egy idő után eljön az a pont minden pár életében, amikor a kapcsolatuk szintet lép. A romantikus lánykérés után nem sokkal következhet az esküvő is. Akár egyedül, akár segítséggel tervezitek meg majd a nagy napot, érdemes néhány dolgot átbeszélnetek, mielőtt belevetnétek magatokat az esküvői készülődés sűrűjébe.

 

Kompromisszumok

 

A legfontosabb tanács, amit adhatunk nektek, hogy fontos, hogy mindig megtaláljátok az arany középutat. Esküvő szervezések terén igenis meg lehet találni azokat a megoldásokat, amelyek mindkettőtök ízlésének megfelelnek. Nem érdemes civakodni, akkor inkább mindketten mondjatok le a másik javára valamiről. Fontos, hogy tudjátok, mit és hogyan szeretnétek. Ahogyan az is, hogy ami az egyikőtök számára fontos, az lehetőleg megvalósuljon a nagy napon.

 

Az esküvői készülődés lépései

 

Amikor elkezditek a szervezést, mindenképp üljetek le egy nagy, üres lap elé, és szedjétek össze a gondolataitokat. Gondoljátok át, milyen hangulatú, dekorációjú esküvőt terveztek, hogy kb. hány vendéget szeretnétek meghívni, kint vagy bent szeretnétek-e házasodni és vacsorázni a rokonokkal, hogy melyik évszakra tervezitek.

 

Még ne részletezzetek ekkor semmit, csupán soroljátok fel mindazt, ami nektek eszetekbe jut, amikor arra a napra gondoltok, amikor összekötitek az életeteket. Ha a vázlat megvan, csak ezután kezdjétek összeírni a konkrétumokat: kiket hívnátok meg, milyen színekkel, virágokkal, egyéb dekorációs elemekkel szeretnétek magatokat körbevenni, ha hívtok zenekart, melyiket, vagy milyen stílusú zenét szeretnétek hallani, hogy milyen legyen a vacsora menüje. 

 

Ennek a nagy listának az összeírása több dolog miatt is fontos. Legelső sorban azért, mert ha azon töritek a fejeteket, hogy ketten, profi segítség nélkül szeretnétek megküzdeni a szervezés démonaival, akkor legalább eszerint a lista szerint tudjatok haladni.

 

Ha pedig esküvőszervezővel terveztek, akkor ő pedig igazán hálás lesz, amiért neki már csak a jobbnál jobb lehetőségekkel kell majd elkápráztatnia titeket. 

 

Kinél van az irányítás?

 

Ne feledjétek el! Egy esküvőszervezőnek soha nem az a feladata, hogy kivegye a gyeplőt a kezetekből, vagy hogy megmondja, mit hogyan kell csinálnotok. A szervező olyan, mint egy idősebb barátnő, aki szakmai tapasztalata miatt könnyen megtalálja a ti tervetek minden elképzelhető apró zökkenőjét, és azzal a lendülettel a legideálisabb megoldásokat is felkínálja mellettük.

 

A konzultációk során az esküvőszervező véleménye, tanácsai természetesen feleannyira sem fontosak vagy lényegesek, mint az, amit ti ketten szeretnétek. Az sem vezet feltétlenül az álom esküvőhöz, ha csak a menyasszony szervez és tervez mindent! Igen, az természetesen igaz, hogy a nők azok, akik már kislány korukban tervezgetni kezdik az esküvőjüket, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a vőlegény ízlése ne jelenhetne meg az esküvőn itt-ott. 

 

Ha ő nem is akarja belevetni magát a sűrűjébe, legalább egy-egy döntést segítsen meghozni párjának. Így lehet csak igazán kettőtöké az esküvő. Csak így érezhetitek igazán magatokénak az egész napot.

 

A nagy napon

 

Az esküvőtök napján mindenképp legyen mellettetek néhány igazán fontos személy. A családtagok és barátok mellett legyen ott az esküvőszervező vagy egy ceremóniamester, aki leveszi majd a zűrzavar terhét a vállatokról. Ő segít majd mindenkinek megtalálni a helyét és oldja meg az apró, de fontos felmerülő problémákat is. Elengedhetetlen egy jó fotós kiválasztása, hiszen csak így lehettek biztosak abban, hogy akár az aranylakodalom alkalmával is úgy emlékezhettek majd vissza a nagy napra, ahogyan most szeretnétek.

Keressetek minket bizalommal, ha velünk képzelitek el a szervezést!

Share This