Sok tapasztalatra tettem szert az elmúlt évek során, amit most szeretnék megosztani veletek egy online esküvőszervezési tudásanyag formájában.

 

Az anyagot kifejezetten azoknak a menyasszonyoknak készítettem, akik saját maguknak szeretnék megszervezni az esküvőjüket. Akik, nem szeretnének esküvőszervezővel együtt dolgozni, de mégis szükségük van olyan tanácsokra, amiket csak azok tudnak velük megosztani, akiknek már van tapasztalatuk a szervezésben.

A vállalkozásomat egyáltalán nem a profitszerzés miatt alapítottam meg, hanem azért, mert beleszerettem két ember szerelmébe 😊 és abba, hogy ennek a részese lehetek. Abba, hogy egy kicsit vagy nagyon is 😊 segíthetem őket ezen a napon és az azt megelőző előkészületekben. Ezért is lett a vállalkozásom szerelem vállalkozás. Ezt azokra a vállalkozásokra szokták mondani, akik úgy kezdenek el vállalkozni, mint én. Semmi tervezés, csak úgy durr bele.. 😊 Persze nem mondanám, hogy ez egy jó út. Azt meg egyáltalán nem, hogy könnyű. De azt tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert imádom, amit csinálok. Mind az esküvőket mind a rendezvényeket. Ezért is van az, hogy amikor dolgozom nem fáradok el. Mert ez számomra nem fárasztó, hanem öröm 😊 Sosem az irigység szólt belőlem, hogy én milyen esküvőt szeretnék, vagy milyen jó lenne, ha nekem ilyen lenne… Talán ezért is tudom jól végezni a munkámat mert megvan bennem a kellő alázat, ami ehhez a munkához szükséges.

A rendezvény és az esküvő két teljesen más embert igényel, más karaktert és más hozzáértést. A kettőt ötvözve igyekeztem egy olyan tartalmi anyagot összerakni, ami minden menyasszonynak hasznos lesz. Egy olyan vonalvezetőt, ami az apró részletekre is felhívja a figyelmeteket. Azokra, amik eszetekbe sem jutnak. Ez mind természetesen teljesen normális, hiszen nem minden nap szervezi meg az ember a saját esküvőjét.

Nem sokkal ezelőtt volt egy konzultációm egy menyasszonnyal, akinek egy nagyon ügyes segítője is volt és szinte minden eseményre és részletre fel voltak készülve. De ennek ellenére mégis volt két dolog, ami nekik sem jutott eszükbe. A templomnál nincs nyilvános mosdó és ott lesz az állófogadás órákon keresztül. Sőt még a vendégváró ital sem volt nekik betervezve. Ekkor javasoltam nekik, hogy készüljenek fel arra, hogy 100 fő ott fog állni egy külső helyszíni szertartáson egy parkban, ahol nincs mosdó és nyáron a melegben egy pohár vizet sem kapnak és erre bizony kellene valami megoldás. A mosdó kérdésnek utána kell járni a helyszíni kapcsolatoknál vagy egy külsős céget fel kell bérelni és orvosolni a helyzetet.

Teljesen természetes, hogy az apró részletek eszetekbe sem jutnak. Nem véletlen épült fel külön szakmaként az esküvő- és a rendezvényszervezés. Nagyon sok múlik az apró részleteken.

 Két online esküvőszervezői tudásanyagot állítottam össze Nektek, az egyikben kevesebb részlet rejlik, de a hasznos tartalom ugyanúgy megtalálható benne. A másik minden lehetséges apró részletre kiterjed és tartalmaz velem két személyes konzultációt is, illetve a teljes esküvői forgatókönyv elkészítését.

 Amennyiben érdekel benneteket az online esküvőszervezői tudásanyag, kérlek olvassatok többet róla itt.

Share This